Monday, September 16, 2019

Jake Hough, 9/16/19--week 60

"Teaching Kids Just Dance and that Taylor Swift is the best"

SZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAA   MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINDEEEEEEEEENKI!!!

What a week of growth and trial. And of hope and learning true humility. It's times like these that really test how much you know  about the gospel and how strong your testimony actually is rooted in Christ. The tempest and the winds of life. I've learned a lot about myself and what is important to me, and in the process what my priorities are in life and what I want to do. What I want to have, and who I want to be. It's been a huge learning experience for sure. Has really helped me see where I want to go in life.

Wednesday I had the opportunity to substitute teach as a para professional assistant. That was a fun experience to work with special needs kids and to see them as they truly are: God's children. As precious as you or I despite the mortal ailments they have. It was a really eye opening experience for me to feel God's love for them. We had a couple just dance moments with them and listened to Taylor Swift (who according to the kids is the best and greatest singer, of all time haha!). We had some good times.

I have recently been experiencing the fears and doubts that sometimes come to us as we make our way through mortality. This is not indicative of me having no faith, however it does mean that my faith is being tried. And These fears and doubts ironically are not about my mission or anything about serving as a missionary. These are about me as a person, and my life personally. And I feel that for me it is harder to overcome those doubts and fears because no one else is affected by them except me, and I have never really had severe self doubt until now. So for those that are also dealing with self doubt and fears about anything, just know that God loves you. He loves me. I know that, and that will never change no matter how much doubt comes to my mind. But, this moment in life is a test. This is the time to take what you have learned as a kid about the enabling power of the Atonement of Christ and prayer and faith and to really, REALLY put it to the test. And that is where trust can become testimony. In the furnaces of life that burn away the excess unnecessary pieces of us. It won't be easy, it isn't for me right now. But I know that it will all work for my good. 

Have a fantastic week everyone! This church is TRUE!

Szeretlek Benneteket!

Jake


SZZZZZZZZZZZZZIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAA MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINDEEEEEEEEEEEEEEEEEEENKIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!

Milyen nagy hét volt, töltött növekvéssel meg probátételével. Töltött reményyel és az igazi alázatosság tanulásával. Ilyenkor ezek a tapasztalatok vizsgalatkoznak minket, és meg fogjuk tudni, hogy mily erősen vetett Krisztusba bizonzságod. Sokat tanultam magamrol és mi fontos nekem, és ebben a folyomatban talnultam azt, hogy mik az elsőleges dolgok életemben és mit szeretnék tenni majd. Mit ÉN akarok, és kit ÉN szeretnék lenni. Oriási tapasztalat van számomra. Nagyon segitett meg segit nekem meglátni hóva akarok menni.

Szerdán volt lehetőségem tanitani tanárként a kerületem körül. Kellemes volt dolgozni a speciális igényű gzermekekkel és hogy láthassam őket ahogy vannak: Isten gzermekei. Ugyanugy értékesek nálunk speciális igényűk ellenére. Jó felemelő tapasztalat volt hogy, lássam Isten szeretetét irantuk. Volt pár pillanat a "Just Dance" cime játékkel amikor táncoltunk mintha senki ott volt haha meg hallgattunk Taylor Swift-ra (aki a gyerekek szerint a legjobb legnagyszerűbb énekesnő, aki valaha élt a földön haha!) Voltak jó idők.

A közelmúltban most tapasztalom a félelmeket és a kétségeket, amelyek néha előfordulnak, amikor a halandóságban haladunk. Ez nem azt jelzi, hogy nincs hitem, ez azonban azt jelenti, hogy a hitem kipróbálásra kerül. És ezek a félelmek és kétségek ironikusan nem a missziorol szolnak, sem pedig a misszionáriusi szolgálatra. Ezek rólam, mint személyről és az életemről szólnak. És úgy érzem, nekem nehezebb legyőzni ezeket a kétsegeket és félelmeket, mert rájuk senkit más nem érint, és eddig még soha nem volt komoly önbizalom. Tehát azoknak, akik szintén önbizalommal és mindentől félnek, csak tudják, hogy Isten szeret téged. Szeret engem. Tudom, és ez soha nem fog változni, akar milyen sok kerul a kérdésem. De ez az élet pillanat egy próba. Itt az ideje, hogy megtegye azt, amit gyermekeként megtanult a Krisztus engesztelésérol, valamint az ima és a hitnek a képességeiről, és ezt valóban, valóban próbára tegye. És itt a bizalom válhat bizonyságra. Az élet kemencéiben, amelyek elégetik a felesleges darabokat. Nem lesz könnyű, most nem nekem. De tudom, hogy mindez jól jön majd.
Legyen egy fantasztikus hét mindenkinek! Ez az egyhaz igaz!

Szeretlek Benneteket!

Jakob
My temple prep teachers the Fruhlings! 
A templom felkeszulesi tanaraim a fruhlingek!

No comments: